Selecteer een pagina

Wanneer we het hebben over Italiaanse gerechten kan een echte conchiglie met tonijn, kappertjes en olijven natuurlijk niet ontbreken. In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe dit gerecht klaar te maken. Kijk ook zeker verder op Snellepizza.nl voor nog meer unieke en eenvoudig te bereiden Italiaanse Pasta’s!

Benodigdheden:

 • 350 gram gedroogde conchiglie
 • 200 gram tonijn uit blik (uitgelekt en in grote stukken gesneden)
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 4 eetlepels boter
 • 2 eetlepels citroensap
 • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
 • 1 eetlepel kappertjes (uitgelekt)
 • 10 tot 12 zwarte olijven (ontpit en in plakjes)
 • zout

Bereiding:

 1. In eerste instantie nemen we een grote steelpan en brengen er licht gezouten water in aan de kook. Voeg daarna de conchiglie toe, breng het water vervolgens opnieuw aan de kook en kook de pasta gedurende 8 tot 10 minuten beetgaar. Laat de pasta vervolgens uitlekken en doe hem terug in de pan.
 2. Verhit nu de olijfolie en de helft van de boter in een braadpan op een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak hem gedurende een paar seconden tot hij bericht te verkleuren. Temper het vuur. Voeg daarna de tonijn, het citroensap, de kappertjes en de olijven toe en roer voorzichtig. Blijf dit doen tot alle ingrediƫnten goed warm zijn.
 3. Neem nu enkele voorverwarmde borden en schep de pasta er op. Giet vervolgens het tonijnmengsel over de pasta en voeg de peterselie en de rest van de boter toe. Meng alles goed en dien het gerecht zo snel mogelijk op.