Selecteer een pagina

Transport naar Italie kan soms nog wel eens zorgen voor een uitdaging. Wanneer je regelmatig containers met goederen naar Italië verstuurd, of wanneer je af en toe een pallet van enkele palletten op weg naar Italië stuurt, dan is dit soms nog wel eens een redelijk chaotisch en onoverzichtelijk proces. Vandaag hebben we een aantal goede en praktische tips voor je.

Zeevracht versus luchtvracht.

Wanneer er getransporteerd wordt richting Italië dan betekent dit voor velen vaak dat ze gebruik maken van vrachtvervoer. Vrachtvervoer richting Italië kan op verschillende manieren worden aangeboden. Zo kun je transport naar Italië doen over de de weg, via het water en via de lucht. Echter, wegtransport waar een trein aan te pas komt heeft het nadeel is dat de Italiaanse spoorwegen nog altijd redelijk gebrekkig zijn, dus het is meestal niet aan te raden om dit te doen.
Daarnaast is het voor veel mensen niet heel erg duidelijk wanneer het nu handiger is om te kiezen voor vracht en/of luchttransport. De belangrijkste factor die je hier mee moet nemen is hoe groot het volume van de zending is. Het is vooral bij zware vrachten dat zeetransport een goede optie blijkt te zijn. Wanneer je goederen naar Italië laat invliegen dan ben je wel sneller af, zeevracht is namelijk een van de traagste methodes om vracht te vervoeren.

Wanneer wél kiezen voor wegtransport?

Zeevracht blijkt vaak behoorlijk voordelig te zijn wanneer je kijkt naar manieren van transport richting Italië, luchtvracht is echter de snellere methode, maar toch wordt er vaak ook veelal voor wegtransport gekozen. Wanneer je de goederen met de trein laat vervoeren dan hebben we al gezien dat dit niet per se de meest verstandige optie is, soms is het vanwege de slechte kwaliteit van de spoorwegen ook niet eens mogelijk. Veel mensen kiezen daarom bij wegtransport vaak voor transport over het Italiaanse wegennet. Dit komt omdat vanwege de Europese Unie, we in Europa hebben gezorgd voor een goed verbonden infrastructuur. Dit betekent dat we door deze goede verbondenheid van het wegennet, makkelijk per auto (in dit geval per vrachtwagen) door Europa kunnen reizen. Bij wegtransport komen vaak de minste moeilijkheden kijken, afhankelijk van de huidige situatie qua drukte, het volume en het gewicht van het pakket, kan het even duren om het van A naar B te krijgen. Echter, wegentransport is vaak wel de makkelijkste manier om een pakket van A naar B te krijgen.